Buddha bowl met champignons

Training | Voeding | Leefstijl

Buddha bowl met champignons

Soms schrijf ik gerechten uit en dan deel ik deze alleen met de mensen die bij mij trainen of een voedingsplan hebben. Een tijdje geleden (en nog steeds wel) maakte ik elke week een gerecht wat te eten is uit een kom. De buddha bowl, loempia bowl, poké bowl en smoothie bowls. Ze zijn lekker, simpel en snel te maken. En nog zo’n mooi voordeel is dat je héél veel kan variëren. Vandaag hebben wij een buddha bowl met bulger, broccolirijst, spinazie, ei en champignon gegeten. Deze variant is volledig VEGAN, dus 100 procent plantaardig. Voor de mensen die ook graag een stukje vlees(vervanger) erbij eten heb ik voor deze bowl aan het einde van het recept een optie toegevoegd.

Ingrediënten

  • 200 g bulgur
  • 400 g broccolirijst
  • 4 eieren
  • 400 g champignons
  • 3 el olijfolie
  • 400 g spinazie
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje basilicum (15 g)
  • ½ bakje bieslook (à 25g)

Hoe maak je het?

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de broccolirijst mee. Giet af. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer. Snijd de champignons in parten. Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de champignons op middelhoog vuur in 12 min, voeg na 8 minuten de sojasaus toe en bak ze krokant. Neem de champignons uit de pan. Roerbak de spinazie en het gesneden teentje knoflook in delen in dezelfde pan tot de groente half is geslonken. Snijd het basilicum en de bieslook fijn. Schep door het bulgur-broccolimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe kommen en leg de champignons, spinazie en het ei ernaast.

Als variatie kan je stukjes kip of vegetarische kipstukjes mee bakken met de champignons en de sojasaus.

Ik hoor graag wat je van deze buddha bowl vond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *