Kan je te weinig eten?

Kan je te weinig eten?

Fit met Ingrid

Wist jij dat je te weinig kunt eten en dat dit niet goed is voor je lichaam?

Wist jij dat je te weinig kunt eten en dat dit niet goed is voor je lichaam?

Eten is nodig. Je lichaam heeft elke dag voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. En die voedingsstoffen worden geleverd door wát je eet. De yoghurt die je eet, levert je eiwitten en calcium, het volkorenbrood levert je vezels en koolhydraten, de groente leveren je vitamines en mineralen… en ga zo maar door. Die voedingsstoffen zijn nodig om alle processen in je lichaam die wij niet bewust aansturen te laten functioneren.

Sommige voedingstoffen hebben we relatief veel nodig en van andere, zoals mineralen en vitamines, hebben we veel minder nodig. Veel van die voedingsstoffen moeten we dagelijks aanvullen zoals eiwitten en koolhydraten. Van sommige voedingsstoffen kan ons lichaam een voorraadje aanleggen, maar die kunnen ook uitgeput raken. Dan is het belangrijk om weer te gaan eten om het aan te vullen.

Voldoende eten

Je lichaam heeft dus een minimum nodig aan de verschillende voedingsstoffen. Wat jouw lichaam nodig heeft, is afhankelijk van jouw lichaamssamenstelling, je dag/nachtritme en hoe actief je bent op een dag. Als je minder eet dan dit minimum dan kan het heel goed zijn dat je te weinig voedingstoffen binnenkrijgt dan dat je lichaam nodig heeft. Een tekort is dan dus ook niet zomaar aangevuld. Het is daarom belangrijk om VOLDOENDE te eten.

Hoe wij kunnen helpen

Voor al onze cliënten maken wij een behoefte berekening. Wat heeft jouw lichaam nodig? Hoeveel toeslag (sport, beweging, werk) komt er dagelijks bij. Wij kijken naar je wensen en je doelen en passen daar alle macronutriënten op aan. Via het voedingsdagboek in de Fit met Ingrid app kan je zien of je voldoende eet. Als coach analyseren wij je dagboek en sturen bij als dat nodig is.

Stel je wilt afvallen en je halveert ineens al je maaltijden omdat je denkt dat je dan gezond afvalt, dan heb je het dus fout. Val verantwoord af met hulp van ons.

Heb jij hulp nodig? Vraag dan een kennismakinggesprek aan en tijdens het gesprek maken wij een plan van aanpak en bieden wij een pakket aan die het beste bij jou past.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *