Omelet met groente

Omelet met groente

Omelet met groente Fit met Ingrid

Veel mensen eten te weinig groente. En heel eerlijk 250 gram groente bij alleen je avondmaaltijd is erg veel! Daarom eten wij hier thuis over de gehele dag groente. Wij voegen het toe aan het ontbijt (zie deze heerlijke smoothiebowl), tijdens de lunch, snackgroente als tussendoor en dan speelt groente vaak de hoofdrol in avondmaaltijd. Als je van een eitje houd en je bakt met regelmaat een omelet dan is dit een leuke variant om meer groente te eten. Het recept is goed voor 2 personen.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • scheutje kookroom (of koffiemelk)
  • cherrytomaten
  • 100 gram spinazie
  • olijfolie
  • handje geraspte 30+ kaas
  • paprikapoeder, zout en peper

Hoe maak je het?

Doe in een grote koekenpan een scheutje olijfolie en slink daarin de spinazie. Klutst ondertussen de eieren los met een vork in een kom samen met een scheutje kookroom en wat paparikapoeder. Snij de cherrytomaten in kleine stukjes.

Als je spinazie geslonken is voeg je voorzichtig je geklutste ei toe tot de gehele bodem van de pan bedekt is. Strooi daarover de tomaten en een handje geraspte 30+ kaas. Zet het vuur op een middelmatige stand en laat de omelet rustig garen.

Als de bovenkant droger wordt kan je kiezen om het vuur nog iets lager te zetten en een deksel op de pan te doen, controleer of de omelet niet is aangebakken en zo gaart je eimengsel zonder hem te hoeven omdraaien.
Je kan je omelet ook omdraaien. omdraaien kan als je omelet aan de bovenkant niet te nat is. Zie tip hieronder.

Als je omelet klaar is breng je hem op smaak met zout en peper. Je kan je hem zo eten of serveren met een heerlijke stukje brood.

Fit met Ingrid omelet met groente 1

Tip: leg een een plat bord op de omelet, zet je hand op het bord, draai de pan om zodat je omeletje op het bord ligt en zo laat je je eimengsel weer in je pan glijden. Dit vergt wel enige oefening, dus kies ik vaak voor de optie met de deksel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *