speculaas bananenbrood

Training | Voeding | Leefstijl

speculaas bananenbrood

speculaas bananenbrood fit met ingrid 2

Vanmiddag heb ik een overheerlijke speculaas bananenbrood gebakken. Ik was afgelopen woensdag aan het hardlopen en bedacht dat ik ook speculaaskruiden in plaats van kaneel kan toevoegen aan de basis van mijn bananenbrood. Helemaal leuk voor het Sinterklaas thema, waar we nu natuurlijk middenin zitten. Ik had geen rijpe bananen en nog geen tijd gehad om eerder te bakken. Maar meestal lukt dat wel op zondag. Nu vanmorgen na het hardlopen, 14 kilometer in de benen en nog bezweet, alle ingrediënten bij elkaar gevoegd en terwijl het brood in de oven stond snel opgefrist. Veertig minuutjes later kon ik tijdens onze zondag lunch alvast genieten van een heerlijke stukje speculaas bananenbrood. Ook Rudolf vond hem heerlijk en stiekem heb ik vanmiddag tijdens het (alvast) inpakken van de sinterklaas cadeautjes nog een plakje gehad.

Hieronder lees je wat je nodig hebt en hoe je deze variant kan maken, echt super simpel en het kost je minder dan 10 minuten voorbereiden en 40 minuten wachten.

Wat heb je nodig voor een speculaas bananenbrood?

  • 4 middelgrote eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 200 gram volkoren speltbloem
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • voor de versiering wat pepernoten (daar kan je deze voor gebruiken)

Hoe maak je het?

Zet als eerste klaar een blender, ik vind het het makkelijks om een blender te gebruiken (een hoge snelheid blender is minder geschikt) om de bananen en de eieren te mengen. een beslagkom, een cakevorm 24 cm, spatel en eventueel een keukenweegschaal. Ik vert het cakeblik nooit in, maar vouw er een bakpapiertje in. En verwarm de oven voor op 180 graden.

Als je alles klaar hebt staan kan je de bananen in stukjes snijden en samen met de eieren in de blender tot een glad mengsel blenden. In de beslagkom doe je de andere producten bij elkaar en meng ze. Doe dan de banaan-ei mengsel erbij en roer met een spatel tot een glad beslag. Doe het beslag in de cakevorm en versier met een handje vol pepernoten. Zet in het midden van de over voor zo’n 35 tot 40 minuten. Je kan met een lange satéprikker kijken of het brood gaar is. Prik de prikker in het dikste deel van het brood en als deze er weer schoon uit komt is het brood gaar.

Laat het speculaas bananenbrood even afkoelen en je kan het in 12 / 14 plakjes snijden. In de koelkast is het ongeveer 2 dagen houdbaar, in de diepvries iets langer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *